Logo

Ferie og rejser

Hvilke kort skal jeg vælge, når turen går til udlandet? - og er det nødvendigt med valuta?

Spørgsmålene er mange, og vi vil gerne hjælpe dig på vej - men i sidste ende, er det dig der skal træffe valget.

Vi giver dig her på siden information om hvad du skal være opmærksom på, og hvad vi anbefaler. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os - du finder os via linket her på siden.

God ferie.

Kontakt os

img

Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål.
Kontakt en rådgiver nærheden af dig

 

 

Tag to kort med på ferien...

... og undgå unødvendige udfordringer med bl.a. billeje...

Vi anbefaler at du både tager et Visa/Dankort og MasterCard Kredit med på ferien. Begge kort kan oprettes til den samme konto, og du opnår mærkbare fordele på din ferie.

Som udgangspunkt er det fornuftigt at medbringe dit Visa/Dankort på ferien, idet kortet dækker de flestes behov, og så kan det anvendes stort set over hele verden. Men der kan opstå unødvendige udfordringer, som du kan undgå ved at tage et ekstra kort med på rejsen - og her anbefaler vi, at du tager et MasterCard Kredit med - bl.a. fordi:

 • Dit Visa/Dankort har en max. grænse på 25.000 kr. - og denne kan nemt overstiges, hvis du f. eks. lejer bil, booker hotel undervejs etc. Der er nemlig stor sandsynlighed for, at der reserveres et større beløb på dit kort, som dermed går udover det månedlige max.
 • Bemærk: Hvis du betaler med ApplePay og MobilePay, så bruges der af det af Visa fastsatte limit på kr. 25.000 pr. løbende 7 dage til udenlandsk handel.
 • Med et MasterCard Kredit fra Skjern Bank i hånden har du mulighed for at bruge kortet op til kreditmaksimum - som er det beløb, som du har aftalt med os. Herudover er der indbygget attraktive forsikringsordninger, som kan være gode at have på hånden, når du er på farten.
 • Mange biludlejningsfirmaer modtager kun kreditkort. Visa/Dankort anses ikke for at være et kreditkort. Så skal du leje en bil, kræver det, at du medbringer et MasterCard Kredit. Dette gælder også selv om du har booket bilen hjemmefra med et Visa/Dankort.
 • Og sidst men ikke mindst - hvis du mister det ene kort, har du altid et ekstra kort i reserve.

 

 

Hvad skal vælges / ikke vælges?

Det kan være en god ide, at have flere kort med, når du er på rejse.

Du kan nemt komme ud for, at f.eks. en forretning eller et hotel ikke tager alle korttyper, ligesom du f.eks. også har et problem, såfremt du skulle miste et af dine kort.

Få meget mere at vide om de forskellige betalingskort via linket herunder:

Betalingskort - læs mere her

Er du i udlandet kan du hæve følgende i ATM (pengeautomater)

 • Visa/Dankort:
  Modværdien af 2.000 DKK pr. dag
 • MasterCard:
  Afhænger af MasterCard typen - se mere her >>

Det kan nogle gang være en god idé, at have lidt kontanter med på rejsen eller på ferien. Det er nemlig ikke sikkert, at den nærmeste pengeautomat er lige om hjørnet, og derfor er det altid rart, at have lidt penge på lommen.

Køb dine EURO i pengeautomaten

Inden rejsen begynder, kan du tæt på døgnets 24 timer købe dine EURO i Skjern Banks pengeautomater i Skjern, Bramming, Esbjerg, Ribe, Varde og Hellerup.

Har du brug for en anden valuta, henviser vi til nemvaluta.dk, hvor du kan bestille din valuta. Følg linket herunder.

HUSK: Hvis dine kontanter bliver stjålet - er pengene væk. Derfor er det ikke en god ide at have alle penge til ferien med i kontanter.

Køber du en flybillet hos et flyselskab og betaler med dit VISA/Dankort, er der ingen dækning, såfremt flyselskabet går konkurs.

Køber du KUN flybilletten hos et rejsebureau og betaler med dit VISA/Dankort, er der heller ingen dækning, såfremt rejsebureauet går konkurs. Du skal nemlig være opmærksom på, at rejsegarantifonden ikke dækker, når du kun køber flybilletten hos rejsebureauet.

Betaler du med f.eks. et Mastercard eller et Eurocard, er der i de fleste tilfælde mulighed for at få et eventuelt tab dækket.

Hos nogle flyselskaber kan du - hvis ikke oplysningen er gemt langt væk - købe en konkurs-forsikring, og det vil naturligvis være en god idé.

Selv om du har en ferierejsedækning, er det ikke sikkert, at denne dækker, såfremt du har købt flybillet hos et flyselskab, og flyselskabet efterfølgende går konkurs.

Køber du en ferie - altså såvel fly som ophold - hos et rejsebureau, skal du sikre dig, at rejsebureauet er medlem af Rejsegarantifonden.

I mange europæiske lande kunne du før i tiden med fordel bruge dine danske kroner; men efter EUROens indførelse er denne epoke slut.

Det kan være rart straks at kunne se, hvad prisen bliver omregnet til danske kroner; men, det kan være en ret så høj kurs, der omveksles til i forretninger samt på hoteller og restauranter.

En omvekslingskurs på f.eks. 800,00 i EUR/DKK er ikke uhørt, og det gælder såvel kontanter, som hvis du bruger et betalingskort.

Undgå svindel på ferien - følg disse tips

 1. Dæk koden - når du hæver og betaler
 2. Tjek beløbet på terminalen - og vær opmærksom på at terminal og regning viser det samme
 3. Behold kortet og lad aldrig tjeneren gå med dit kort
 4. Sørg for backup og medbring gerne flere betalingskort
 5. Hold øje og tjek din Mobilbank løbende
 6. Spær hurtigt i Mobilbanken hvis du mister kortet eller har mistanke om misbrug